Elektronisk växling kommer öka i popularitet

Elektronisk växling kommer öka i popularitet

Elektronisk växling är en nyskapande och ganska ny teknik som gör det möjligt för cyklister att växla med hjälp av elektronik, istället för med de traditionella mekaniska växelreglagen. Shimano, Campagnolo och SRAM är några av de tillverkare som för närvarande har system för elektronisk växling på marknaden. Denna teknik spås en lysande framtid, med snabbare växelbyten och mindre underhåll.

Elektronisk växling har ökat betydligt i popularitet sedan tekniken först introducerades på marknaden för drygt två decennier sedan. Den har blivit av med de barnsjukdomar den ursprungligen hade, och dagens system är mer tillförlitliga samt ger god prestanda oavsett terräng. De främsta fördelarna med elektronisk växling är den precisa växlingen, det faktum att du inte behöver ladda batteriet mer än ungefär var 200:e mil, samt att den inte kräver det regelbundna underhåll som mekanisk växling kräver för att växlingen ska förbli konsekvent.

Elektronisk växling är framtiden

Den nya generationen av system för elektronisk växling utgör en milstolpe för utvecklingen inom branschen. I framtiden kommer allt fler cyklar vara utrustade med någon form av elektronisk växling, oavsett om det rör sig om cyklar för professionell användning som används vid lopp som Cykelvasan eller vanliga fritidscyklar. Elektroniska växelförare vet var varje kedjehjul sitter och anpassar den främre växelförarens rörelse för att undvika skav mot kedjan.

På senare år har elektroniska växlingssystem även börjat dyka upp på mountainbikes. Alla delar av det moderna samhället blir allt mer fokuserade på, och integrerade med, de tekniska framsteg som görs. Därför är det bara naturligt att även våra cyklar följer denna elektroniska utveckling. Under de kommande åren finns det en stor potential för att en större förändring sker vad gäller det sätt vi växlar på cyklar. Elektroniska växlingssystem blir allt vanligare på cyklar och tiden kommer få utvisa hur pass populära dessa system kommer att bli, samt till vilken grad dessa kommer att påverka cykelindustrin.

Även om din nuvarande cykel inte har ett elektroniskt växlingssystem, kan du byta ut din mekaniska växling mot en elektronisk sådan. I många fall kan det dock vara mer logiskt att köpa en helt ny cykel, särskilt om din cykel är gammal (till exempel äldre än 2005).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *