Hårbortransplantation – i Sverige eller utomlands?

Hårbortransplantation – i Sverige eller utomlands?

Att håret tunnas ur upplevs som ett stort problem för många. Från att ha haft en rejäl kalufs på huvudet till att nästan inte ha något hår alls är något som kan ge självkänslan en ordentlig törn. Som tur är finns en åtgärd för detta problem och det är att få hjälp med hårtransplantation. Detta kan man göra både hemma i Sverige men även utomlands – men vad är egentligen bäst?

Seriösa kliniker på hemmaplan

Det finns gott om kliniker runt om i landet som utför hårtransplantationer. Dom flesta och allra största finns förmodligen i Stockholm och många väljer att söka sig dit. Funderar man på att göra en hårtransplantation i Stockholm, förslagsvis på någon av dom större klinikerna, kan man vänta sig ett bra resultat av seriösa och välutbildade utförare. Man är i trygga händer både före, under och efter behandlingen och man är garanterad uppföljning och annat som kan vara bra.

Behandlas utomlands

Det går som sagt att göra den här typen av behandlingar utomlands också. Bland annat Istanbul är populärt, troligtvis mest för att priset är lägre än hemma i Sverige. Det man ska tänka på är dock att det medför vissa risker. För det första kan man inte försäkra sig om att resultatet blir lika bra och skulle det uppstå komplikationer blir det besvärligt att ta sig hela vägen tillbaka. Samtidigt innebär detta att man har samma garanti som hemma i Sverige. I alla fall om man anlitar ett svenskt företag. Det finns exempelvis företag som både har hårtransplantation i Stockholm och via filialer i Istanbul.

Vad ska man välja?

En hårtransplantation i Stockholm eller någon annanstans i Sverige kan upplevas säkrare och mer riskfritt (även om det inte måste vara så). Framförallt är man nära hemma och kommer hem fortare efter utförd behandling.  Bara det är en trygghet.

Att däremot välja en utländsk klinik utan svensk garanti kan absolut inte rekommenderas.

Att det är billigare i till exempel Istanbul lockar många men det är viktigt att man är medveten om att olika typer av problem kan uppstå. Man får helt enkelt väga för- och nackdelar mot varandra för att komma fram till vad man själv tycker är viktigast. Priset väger tungt och för många är det helt avgörande. Men då ska man välja en svensk aktör med goda omdömen och som ger garanti och säkerhet hela resan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *