Välj rätt cykelvagn från Thule

Om du går in på Thules hemsida kommer du se att de har 12 olika cykelvagnar. Det var i alla fall utbudet i oktober 2018. Vad skiljer dem åt? Vilken ska väljas? Här visas några av de punkter som skiljer deras cykelvagnar åt.

Vilken aktivitet ska du utföra?

Att en cykelvagn kan användas vid cykling är uppenbart. Det är grundidén men själva vagnen. Av de 12 modellerna på hemsidan är det även 12 som är anpassade för cykling. Detsamma gäller att promenera med vagnen då det inte krävs speciellt mycket för att göra om en cykelvagn till en promenadvagn. Det enda som behöver göras är att ett hjul kopplas fast längst fram på vagnen. 

Vid joggning ställs lite högre krav och framförallt om det är skidåkning. Thule är en tillverkare som framförallt vänder sig till konsumenter med en aktiv livsstil. Av den anledningen har de även skapat många av deras modeller mycket flexibla. Av de 12 modeller som fanns på hemsidan kunde 11 användas till joggning och 11 till skidåkning. 

Färg

Färgen är helt och hållet en smaksak. Det kan delvis vara praktiskt utifrån att vissa färger visar smuts lättare än andra. Men i grund och botten är det en smaksak. 

Hur många barn ska åka med?

Thule hade 7 modeller som var tillverkade för två barn och 5 modeller för ett barn. Fördelen med att välja en cykelvagn för ett barn är att vagnen blir smalare, lättare och enklare att hantera. Men många väljer de för 2 barn även om man enbart har ett barn i familjen. Orsaken är att man kan packa med mer saker i vagnen eller ta med en kompis om det behövs. 

Priset speglar funktion

Den billigaste modellen kostade 3 899 kr. Den dyraste 13 499 kr. Det är därmed mycket stor skillnad i pris och detta pris speglar framförallt funktionerna mellan dem. Den billigaste kallar de till och med för ”cykelkärra” och inte cykelvagn. Nästa steg är den som kostar 6 499 kr och som därmed kallas för cykelvagn. Från denna prisnivå kan samtliga användas för både joggning, skidåkning, promenader och cykling. Det blir helt enkelt mer flexibelt och mer funktioner ju mer som betalas. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *