Välja gardiner

Något som finns i (nästan) alla hem är gardiner. Med gardiner kan ett helt rum få ett nytt utseende och en helt ny känsla. Genom att välja gardiner enligt din egen smak kan du även göra rummet eller hela bostaden personlig. Gardiner kan göra en enorm skillnad för ett rum beroende på vad du väljer för modell. Det finns idag mängder av olika sorters gardiner att välja mellan. Det finns kanallängder, öljettgardiner, cafégardiner, knytbandslängder och hissgardiner samt mängder av mer modeller. Genom att det finns ett stort utbud av gardiner så är det enkelt att hitta det just du vill ha.

 
Antingen ser du till att köpa färdiga gardiner som idag finns på många ställen. Du hittar butiker som är specialiserade på gardiner så väl som butiker som har det som en del av sitt sortiment. Det går att köpa gardiner på nätet eller i en fysisk butik. Se dock till att du innan har tagit mått på dina fönster så att du får rätt storlek. Det gäller att ha rätt längd så väl som att de ska sitta bra rätt över utan att vara för långa eller korta.

 
Du kan även sy egna gardiner. Det räcker med baskunskaper i att sy för att få till gardiner som verkligen blir personliga. Du beställer då hem metervara i tyg i stället. Om du absolut inte kan sy, så finns det butiker där du kan välja metervara och sedan få dessa uppsydda till gardiner.

Varierade material till gardiner

Gardiner kan komma i mängder av material med för den delen. Det finns tunga, tjocka gardiner så väl som det finns tunna och nästan genomskinliga. Olika material passar olika bra beroende på rum. Ett sovrum är perfekt för lite tyngre, tjockare gardiner medan det i köket passar bättre med lite tunnare, sirligare material till gardinen. Cafégardin är även det en bra gardin för kök. För att hitta rätt inspiration rekommenderas webbplatser som säljer gardiner i flera stilar. Denna länk går till Halens gardinutbud och det finns ännu fler för den som önskar.

 
Färgvalet är även det viktigt. Du kan matcha rummets övriga inredning med dina gardiner. Både när det gäller färgval och mönster. Idag finns det även många som erbjuder matchande gardiner med påslakan, dukar, paradhanddukar, filtar och mycket mer. Välj det som tilltalar dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *