3 tips för rabatt

Varför handla till fullt pris när det är enkelt att få rabatt? Här presenteras några vägar att gå för att pressa priset hos E-butikerna.

Kreditkort med Bonus

Det finns ett flertal kreditkort som ger 0,5-1% i bonus på allt som köps med kortet. Det kan låta som en väldigt liten bonus men en person som handlar med sitt kreditkort för 10.000kr per månad kommer få 1200kr per år i bonus på dessa köp. Bonusen ges oavsett om inköp sker online eller i fysiska butiker.

 
Utöver det finns det kreditkort som ger bonus på speciella branscher. Ett exempel är IKANO-kreditkort som ger en viss procent rabatt på en specifik bransch varje månad. I december 2015 gav de 15% på alla leksaksbutiker och i november var det 5% på elektronikbutiker. Genom att planera inköpen efter denna rabattkalender går det att göra stora besparingar.

Cashbacksidor

Cashbacksidor används enbart online och är en sida som ger rabatt till de som är medlemmar på sidan. Detta i det fall som medlemmen handlar hos någon av de företag som har samarbete med Cashbacksidan. Många gånger finns det samarbeten med över 300 E-butiker så det brukar inte vara svårt att få rabatt. Ett exempel är Plusikassan som ger 2,5% i bonus på inköp som sker på Lekmer.se. Sker inköp på leksaksbutiken Lajbanson är rabatten 7,5%.

Medlemsbonus

Väldigt många butiker har medlemsklubbar. Så länge man uppger sitt personnummer i kassan, eller visar upp sitt medlemskort, samlas poäng. Poäng som sedan omvandlas till bonuscheckar eller annan återbäring. Se till att alltid vara medlem i de butiker som har denna förmån och som du handlar i relativt ofta.

Kombinera

Glöm inte att dessa många gånger går att kombinera. Köp på Lekmer i december med IKANO-kreditkortet via en Cashbacksida. Då fås 15% plus 2.5% i återbäring. Eller köp på Stadium med ett kreditkort och visa upp ditt medlemskort. Då fås 1% i återbäring på kreditkortet och ytterligare bonus på medlemskortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *