Så fungerar en Cashbacksida

En Cashbacksida är en webbplats på internet som ger bonus/återbäring på allt som köps på internet via denna webbplats. Det är ett mycket enkelt sätt att få procentuell rabatt (eller en fast summa) vid köp av kläder, bläckpatroner, elektronik och det mesta som går att handla via E-handel.

Hur kan det funka?

För konsumenten är första steget att bli medlem på någon av de sidor som erbjuder Cashback. Bland annat kan Plusikassan.se, Refunder och Cashbackshopping.se nämnas. Dessa tre har samma koncept även om de är uppbyggda på något olika sätt. Många gånger får man en liten bonus redan vid registrering, om man sedan gillar företaget på Facebook m.m.

 
Nästa steg är att logga in på sidan innan ett köp utförs på internet. Man kan alltså surfa och jämföra priser på ett flertal olika E-butiker först. När man sedan valt vilken butik som inköpet ska ske på loggar man in på exempelvis Plusikassan.se och söker upp E-butiken där. Dessa Cashbacksidor har över 300 butiker listade som det går att få rabatt på. Väldigt många av de större kända E-butikerna finns listade. Är det däremot småbutiker som eftersöks är chansen att rabatt kan ges betydligt mindre.

 
När man hittat företaget i listan klickar man på företagsnamnet som länkar till butiken. Sedan kan inköp genomföras precis som vanligt. Det viktiga är att man inte tömmer cacheminnet eller klickar på andra länkar som pekar till denna butik innan köpet genomförs. Orsaken är att spårningen att klicket kommer från just denna Cashcbacksida genomförs genom cookies. Om man tömmer cacheminnet försvinner dessa och spårningen fungerar inte.

 
I det fall man klickar på andra länkar som pekar mot butiken kan detta resultera i att spårningen registrerar som att konsumenten kommer från en annan webbplats än denna Cashbacksida. Därmed är det bäst att först söka runt på internet efter den produkt man vill köpa. När man bestämt sig går man till Cashcbacksidan, klickar på länken och därefter genomför köpet. Bonusen visas oftast inom 24 timmmar på Cashbacksidan. För att få ut pengarna måste bonusen uppgå till en viss nivå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *