En shoppingweekend i Skåne

Man kan åka söderut för att njuta av lite shopping under en helg. Istället för att skaffa kläderna hemma i det vanliga köpcentret så kan man boka en weekend i Skåne på ett skönt hotell och ge sig ut för att upptäcka nya butiker med spännande sortiment. Även om man beger sig till ett helt vanligt shoppingcentrum där man finner de vanliga butikskedjorna så kan man uppleva att det känns kul då man byter miljö. Det finns ju även stormarknader som kan erbjuda verkliga klipp så saker som man behöver och på sådant som man verkligen inte behöver.

Köpcentrum och stormarknader

Köpcentrum och stormarknader ser nästan likdana ut vart man än kommer men om man ändå ska bege sig på weekendsemester i Sverige så kanske man får tid med lite shopping på stormarknad. Detta särskilt om man åker med egen bil så att man kan släpa med sig eventuella prylar på ett enkelt vis. När man kommer körandes mot en weekend i Skåne längs Sveriges stora motorleder så kommer man förr eller senare att passera outlets och stormarknader som kan erbjuda riktiga fynd. Då bör man ta en paus, shoppa loss och äta en glass för att ta igen kalorierna som man bränner då man springer omkring för att se på allt som erbjuds.

Fynda i små butiker

I Skånska städer och samhällen så finns det alltid intressanta små butiker. Man kan stöta på en konstnärssjäl som har en butik där det säljs handgjorda änglar eller annat som man inte kommer att finna på annat håll. Keramik och konst finns det faktiskt ganska gott om i Skåne så man kan fråga om den här typen av verkstäder och butiker för att handla något fint och annorlunda. Det kan dock vara bra att ha en bil med sig då man kanske måste ge sig ut på slingriga vägar för att nå ett visst galleri där det ställs ut konst som man sedan kan köpa. I städer så kan det också finnas intressanta second hand butiker. Om man har valt ett stadshotell i en mysig skånsk stad så ska man passa på att ta en titt på det lokala utbudet av second hand som kan innehålla skånska skatter från de senaste årtiondena.

Lokala marknader

Den som gillar Shabby Chic och annan inredning som går ut på att man renoverar och fixar begagnade möbler bör leta upp marknader som kan hållas runtomkring i Skåne. När det blir marknad så finner man en massa intressanta saker. Kiviks marknad är ju en av de större marknaderna i Skåne men det finns givetvis mindre evenemang under årets alla årstider. Här ska man återigen höra sig för på det hotell eller på den herrgård som man bor på. Lokalbefolkningen vet alltid var den bästa shoppingen finns om man är ute efter begagnade möbler och andra unika klenoder som kanske säljs i små gårdsbutiker som drivs mest för nöjets skull.

Åk till Danmark

Numera så är ju södra Skåne en slags förort till Köpenhamn och med bron på plats så är det en enkel sak att ta sig över sundet. Ställ bilen i Sverige för det är dyrt att parkera i Danmarks huvudstad och ta istället tåget över bron. Med detta så tar man sig rätt in i stadens hjärta och sedan så är det bara att promenera längs Ströget och på sidogator där det finns alla möjliga slags butiker. Har man satsat på en weekend i Malmö så har man dock riktigt fin shopping lokalt men många tycker att det är kul att byta svenskan mot danska för att få uppleva lite utländskt klimat under shoppingen. Det är ju onekligen speciellt att man i södra Skåne kan se shopping i Danmark som en dagsutflykt.

Tips på bästa shoppingen

För att ta reda på var du ska shoppa under en weekend i Skåne så ska du hålla lite koll på lokala tidningar. Dessa kan ha annonser och uppslag som ger dig idéer om pågående event och marknader. Tänk på att shopping ska vara roligt. Uppsök platser som även kan erbjuda god mat och en miljö som känns inspirerande. Hotell och herrgårdar kan ge tips på den bästa shoppingen som finns i närheten och förklara hur du tar dig dit. Om det kommer med folk som inte tycker om att shoppa så är det bra om man kan kombinera aktiviteten med annat som kanske ett besök till ett museum eller en intressant utställning. Man finner givetvis en massa information om shopping online så det är bara att läsa på i god tid innan det bär av på weekendresa till Skåne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *