Nynäs Havsbad – Sveriges bästa spaanläggning vid havet

Vilket spa som upplevs som ”Sveriges bästa” beror självklart på vad man som besökare prioriterar. Det kan vara allt från skön och avslappnande omgivning till ett extremt stort utbud av behandlingsformer. Enligt Expressen (2013) är i alla fall ”Sveriges bästa Spaanläggning vid havet” just Nynäs Havsbad.

Nynäs Havsbad ligger i en gammal och anrik hotellbyggnad precis vid havet. Skärgården ligger precis utanför fönstret vilket minst sagt skapar ett otroligt lugn som få spaanläggningar kan konkurrera med. Det Expressen lyfter upp som positivt med Nynäs Havsbad är just kontrasterna. Havet finns där som det svalkande och friska, utomhus finns även en varmare utomhuskälla och inne är utbudet exklusivt gällande bubbelbad. Varmast är det i bastun – oavsett vilken man väljer. Här finns ångbastu, torrbastu och en vedeleldad variant. Självklart med utsikt över skärgården.

Hotellet ligger verkligen på ”gränsen” mellan fastland och havet. Till viss del är den uppbyggd på klipporna samtidigt som en del är uppbyggd på pålar som gör att vissa delar av hotellet sträcker sig över havet.

Naturen följer även med in inomhus. De som är i behandlingsrummen, och väljer någon av de många olika behandlingar som finns, kan höra måsarna utanför och hur vattnet tydligt och tidlöst kluckar i standkanten.

Hela anläggningen renoverades 2012 då man även byggde ut rejält för att fler besökare skulle kunna ta del av spaanläggningen.

Nynäs Havsbad erbjuder flera olika paketlösningar. De som enbart har tid, råd eller lust att besöka anläggningen några timmar kan välja ett dagspaket. Man får då vara på anläggningen i sju timmar och får badtofflor och badrock (som inte behöver lämnas tillbaka). Vill man vara kvar längre kan flera olika spapaket bokas beroende på om man vill ha mat, hur lyxigt man vill bo osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *