Bra cykeldelar för våren

Bra cykeldelar för våren

Att hitta rätt cykel är en utmaning och man bör noga fundera igenom vad man vill ha ut av träningen. Vissa är bara ute efter en enkel och praktisk cykel för att kunna ta sig fram på ett smidigt och effektivt sätt. Andra har cykling som en viktig del av sin träning. Den som endast vardagscyklar behöver helt andra cyklar än den inbitne som pressar tider och hela tiden går igenom cykelns delar. Vad som dock är viktigt för alla cyklister är att cykeln fungerar till vad man tänkt. Detta innebär att man frekvent behöver ta hand om cykelns alla delar. Någonting som är lätt att glömma bort.

Däck och kugghjul

När det är fråga om cykeldelar har däcken en betydelse som få undgått. Oavsett hur seriös man är i sitt intresse, har man alltid kontakt med däcken då man pumpar, lagar, justerar och känner på dessa. Att däcken är en viktig cykeldel bör dock nämnas ytterligare. En bra och kraftfull cykel kan lätt framstå svårmanövrerad och instabil om man har gamla däck som gjort sitt. Ett enkelt byte går fort och gör enorm skillnad! Ytterligare en cykeldel som behöver kontinuerlig vård är kugghjulen. Navväxlar är inte så utsatta i och med dess konstruktion men öppna växlar möter ständigt smuts, fukt, lera och skräp. Det är inte ovanligt att man bortser från dessa cykeldelar och fortsätter så länge det går. Om det blir rutin att rensa kugghjulen, tvätta samt olja dessa, kan man få en betydligt bättre cykelupplevelse och dessutom öka oddsen för att cykeln skall hålla under lång tid.

Terrängcykling

Den som tycker om att cykla i naturen har förmodligen en mountainbike vars alla cykeldelar är anpassade för att klara den påfrestning sådana vägar innebär. Här kan man behöva andra dimensioner och funktionalitet än stadsvarianten. En bakdämpare ökar komforten och kan minska eventuella skador i ram och leder på cykeln. Samtidigt slits dessa hårt om man är aktiv i cyklingsspåret. Denna sorts cykeldelar finns att beställa på nätet för den som själv önskar byta ut och förbättra sin cykel. Faktum är att man kan förbättra en cykel radikalt genom att byta ut skadade eller undermåliga komponenter.

Här finns allt som rör cykeldelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *