Så sätter du i nailtip hair

Nailtip hair är ett mycket populärt sätt att skapa ett längre och/eller fylligare hår. Den stora fördelen är att löshåret monteras lätt själv och att man därmed håller nere kostnaden mot att gå till en frisör. Att däremot göra det helt själv är inte lätt så det finns en fördel att ta hjälp av en vän eller familjemedlem.

Steg 1 – Minska keratinfästena
Detta steg är inte obligatoriskt utan något som vissa väljer att göra ändå. Nailtip hair är uppbyggt med keratinfästen i änden vilken används för att montera håret. En del väljer att klippa bort en del av dessa fästen för att därigenom få mindre fästen som syns och att det kan upplevas enklare att jobba med. Detta är däremot en smaksak och något man får prova sig fram med.

Steg 2 – Bena upp håret
Nu behöver håret benas upp vilket enklast sker om man börjar vid nacken och sedan sakta och metodiskt jobbar sig framåt.

Steg 3 – Kombinera ditt hår med nailtip hair
Ta ut en mindre slinga av ditt eget hår som motsvarar mängden av nailtip hair. Montera den medföljande skyddsplattan. Montering sker sedan genom att löshåret läggs under det egna håret varpå vaxet smällts med smälttången. När detta har en genomskinlig färg ska vaxet rullas samman med det befintliga håret.

Steg 4 – Slinga för slinga
På samma sätt som under steg tre monteras sedan alla nailtip hair-slingor. Var noga med att ha ett litet mellanrum mellan de olika slingorna.

Steg 5 – Var försiktig i nacke och sidor
Var extra försiktig vid montering av löshår i nacken samt på sidorna. Om det sker för långt ner på nacken kommer du inte kunna sätta upp håret i en knut eller liknande utan att fästena syns tydligt. Försök därmed att ha fästena ovanpå huvudet och så lite som möjligt ner mot nacke eller sidor.

Nu kan du njuta av hårförlängningen i ett par månader. Det går ofta att använda löshåret ännu längre men då kan det krävas att man sätter om fästena då dessa ändras allt eftersom det egna håret blir längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *