Ellos: ett välkänt varumärke

Ellos: ett välkänt varumärke

Ellos är ett företag som har erbjudit postorderhandel sedan 1947. Innan internet fanns så skickade företaget ut en katalog som man kunde beställa kläder ifrån. År 2002 öppnade man en nätbutik där kunderna kan beställa en mängd olika produkter. Ellos är en del av en koncern som kallas “Ellos Group” där även Jotex och Stayhard ingår. Jotex är en heminredningsbutik som finns på nätet och Stayhard erbjuder herrmode och manlig skönhetsvård på nätet för yngre män. Ellos huvudkontor ligger i Borås och hela koncernen har en omsättning på cirka 2 miljarder kronor.

Modesortiment i butiken

Ellos har ett stort urval av kläder. De säljer skor, underkläder, badkläder och träningskläder. Det finns badkläder och kläder för olika årstider för kvinnor, män och barn. Ellos har sitt eget varumärke men säljer också skor från till exempel Adidas och Vagabond. De samarbetar med en rad modedesigners för att kunna erbjuda trendiga och moderiktiga kläder till sina kunder. Till exempel har Ida Sjöstedt designat kläder för Ellos. De har också en speciell kollektion i lite store storlekar som kallas “Plus”. Plus erbjuder bekväma kläder upp till storlek 64. Utöver kollektionen Plus har Ellos andra kollektioner som erbjuder ett tidlöst mode och snygga accessoarer.

Ellos – så mycket mer än bara mode

De senaste åren har Ellos breddat sitt utbud och sortiment. De erbjuder idag utöver mode, också heminredning, skönhetsprodukter, elektronik och mycket mer. På Ellos hemsida kan du alltså förutom att beställa kläder och underkläder också köpa smink och möbler i många olika stilar. Ellos samarbetar också med olika partners inom resebranschen för att kunna erbjuda sina kunder resor både i och utanför Europa. Alla produkter och tjänster säljs till mycket förmånliga priser. Trots att priserna är så låga så kan du ha gott samvete när du beställer en produkt från Ellos. De satsar mycket på rättvisa arbetsförhållanden, hållbarhet och mänskliga rättigheter. Som ett extra plus för sig själv kan man få återbäring på köp hos Ellos när man använder sig av tjänster som CashBacker.

De fysiska butikerna

För 2 år sedan öppnade Ellos sin första fysiska butik I köpcentrumet “Mall of Scandinavia” i Solna utanför Stockholm. Det är en butik som framförallt erbjuder heminredning men där finns även mode och skönhetsprodukter. Med den fysiska butiken hoppas Ellos kunna attrahera nya kundgrupper som normalt sett inte handlar från Ellos. I butiken finns datorer där man även kan beställa varor online från Ellos. De arrangerar mycket events med bloggare och olika stylister där kunderna bjuds in att delta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *