Ögat är själens ljus

Men det är inte mycket ljus att tala om när ett synfel förhindrar din förmåga att urskilja detaljer på både långt och nära håll. Detta synfel heter astigmatism, och är ganska vanligt – hela 45% av de som behöver korrigera sin syn lider av en eller annan form av astigmatism. Det är minst sagt inte roligt att leva med detta – men det är ingenting du måste stå ut med. Det finns en lösning, och den heter toriska kontaktlinser. Dessa linser är speciellt utformade för att korrigera ditt brytningsfel.

Så här funkar det

Astigmatism är ett brytningsfel. Din förmåga att urskilja detaljer är hämmad på grund av att hornhinnans kupighet är missformad – den är olika djup beroende på vilket håll du tittar åt. De toriska linserna korrigerar detta genom speciella böjningar i olika vinklar beroende på formen på ditt öga. En ganska enkel lösning om du tänker på det, och det är inte särskilt dyrt heller. Visst är det värt det för att kunna njuta av ett klart synfält! Det är dessutom skönare att använda linser än glasögon, det ser bättre ut och det är lättare att ta hand om dem. Du slipper nerhasande glasögon när du ska motionera, du kommer inte att få skavsår på näsryggen eller bakom öronen, svagt ljus kommer aldrig mer att betyda minskad syn för dig, och du kommer inte att känna av den där huvudvärken som kommer av det ständiga kisande som ju är kännetecknet för en astigmatiker.

Hitta det som känns rätt för dig

Det finns många olika sorters toriska linser:

  • Månadslinser
  • Engångslinser
  • Dygnet-runt linser
  • Långtidslinser
  • Färgade linser

Att lida av ett synfel betyder inte att du behöver avstå från allt det roliga som finns i olika modetrender, eller alltid se likadan ut för att det blir för dyrt att byta glasögon hela tiden. Till och med du som älskar cosplay kan hitta det du letar efter för att komplettera din outfit – ett par färgade toriska linser kan vara precis det som framhäver dina ögon och fulländar din look. Här finns toriska linser.

Bestäm dig för att förbättra ditt synfält och därmed ditt liv. Gå aldrig miste om något igen – det är ju de små detaljerna som gör´et!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *